Mijn broer is een robot - Deel 2

Mijn broer is een robot - Deel 2

Spannende kortverhalen met een vleugje scifi

Anna en haar broer Warre wonen samen met hun ouders in het dorpje Eetgem. Anna houdt niet van sport en niet van groene groente. Maar wel van in de zon luieren en een boek lezen, racen met haar fiets en dansen. Anna heeft eigenlijk een normaal leven, vindt ze zelf ... O ja, en haar broer is een robot.

De zes verhalen in dit boek kunnen apart gelezen worden. Zo is het ook heel geschikt voor moeilijke lezers die houden van wat kortere verhalen.

De gemene machine
Op een dag slaagt Anna erin om haar broer te herprogrammeren. Maar dat loopt niet helemaal zoals ze verwacht. Warre wordt niet de hulpvaardige broer die ze voor ogen had. Integendeel, hij vlucht het dorp in en laat een spoor van vernieling achter …

Sport-o-matisch
Het is vakantie en Warre heeft zich voor een sportkamp ingeschreven. En dat vindt Anna geen goed idee. Warres lichaam is namelijk niet gemaakt om te sporten. Hij is er dus ook heel slecht in. Gelukkig doktert Anna een plan uit. Zo kan ze voorkomen dat haar broer verraadt dat hij eigenlijk geen gewone jongen is …

Heavy metal
De familie Lems gaat voor de eerste keer met het vliegtuig op reis. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Want Warre is een robot en zit dus vol metaal. Hoe zullen ze hem dan door de metaaldetectors krijgen?

Onderhuids
De nieuwste uitvinding van de ouders van Anna en Warre lijkt een bende dieven ook wel te interesseren. Ze schrikken voor niets terug. Maar de familie Lems laat zich niet doen.

Rio (vervolgverhaal op Onderhuids)
De ouders van Anna en Warre zitten in Brazilië om hun nieuwste uitvinding voor te stellen op een congres. Maar er blijkt iets niet pluis. Al een geluk dat professor Hemelaer zich van zijn behulpzame kant toont.

Het einde van een jongen (vervolgverhaal op Rio)
Op een dag valt het Anna op dat er iets aan de hand is met Warre.
Hij doet heel raar. Haar ouders ontdekken dat er aan zijn instellingen geprutst is. Maar dat betekent dat er nog iemand is die weet dat Warre een robot is ...

Mijn broer is een robot - Deel 2
Mijn broer is een robot - Deel 2

Specificaties

312493
A4
Gebrocheerd
144
Taal
3e leerjaar , 4e leerjaar , 5e leerjaar , 6e leerjaar
(Voor)leesboek
Mijn broer is een robot
Reekscover

Over deze reeks

Laat je meeslepen door de bijzondere avonturen van Anna en haar robotbroer Warre. Spannende kortverhalen met een vleugje scifi.

De reeks Mijn broer is een robot is van de populaire jeugdboekenauteur Jonas Boets.