Mijn broer is een robot - Deel 1

Mijn broer is een robot - Deel 1

Spannende kortverhalen met een vleugje scifi

Anna en haar broer Warre wonen samen met hun ouders in het dorpje Eetgem. Anna houdt niet van sport en niet van groene groente. Maar wel van in de zon luieren en een boek lezen, racen met haar fiets en dansen. Anna heeft eigenlijk een normaal leven, vindt ze zelf ... O ja, en haar broer is een robot.

De zes verhalen in dit boek kunnen apart gelezen worden. Zo is het ook heel geschikt voor moeilijke lezers die houden van wat kortere verhalen.

Schoolziek
De helft van de leerlingen in de school van Anna en Warre is ziek. Toeval? Of is er meer aan de hand? Anna en Warre zoeken het uit voor de school definitief moet sluiten. Gelukkig gaat dat nét iets gemakkelijker als je broer een robot is …

Met open ogen
De ouders van Anna hebben een bijzondere lens uitgevonden. Die kan het leven van veel mensen grondig veranderen ... Maar op een ochtend is de lens verdwenen. En dat is de schuld van Anna. Vindt ze de dief en de lens voor het te laat is?

Pannenkoeken en notencake
Anna moet met haar ouders mee naar de wetenschapsbeurs. Saaie kost voor haar! Haar broer Warre vindt het stiekem wel interessant … Als Anna de knappe Stef tegen het lijf loopt, moet ze haar mening herzien. Misschien kan het toch nog leuk worden. Maar dan blijkt dat de ouders van Stef verdwenen zijn.

Watervrees
Warre gaat nooit mee zwemmen met de klas. Veel te gevaarlijk voor een robot! Maar de nieuwe zwemleraar wil iedereen in het water ... ook Warre. Als Warre weigert zijn zwembroek aan te trekken, krijgt iedereen argwaan. Op school gaat er een anoniem briefje rond ... Zal het geheim van Warre ontdekt worden?

Spoken zien
Een horrorfilm en veel snoep ... Meer hebben Anna en Kaat niet nodig voor een geslaagde girls’ night. Maar dan krijgen ze ruzie en Kaat vertrekt. Een bruusk einde van een fijne avond. En het wordt nog erger. Want de volgende ochtend blijkt dat Kaat niet thuisgekomen is. Maar waar is ze dan wel?

Geen feestje
De ouders van Anna en Warre zijn een weekendje weg en de kinderen mogen alleen thuisblijven. Heerlijk vinden ze dat! Ze besluiten om een klein feestje te organiseren. Maar alles loopt anders dan ze verwacht hadden ...

Mijn broer is een robot - Deel 1
Mijn broer is een robot - Deel 1

Specificaties

312492
A4
Gebrocheerd
144
Taal
3e leerjaar , 4e leerjaar , 5e leerjaar , 6e leerjaar
(Voor)leesboek
Mijn broer is een robot
Reekscover

Over deze reeks

Laat je meeslepen door de bijzondere avonturen van Anna en haar robotbroer Warre. Spannende kortverhalen met een vleugje scifi.

De reeks Mijn broer is een robot is van de populaire jeugdboekenauteur Jonas Boets.